Ne bucurăm că ați ales Hotel Mureș** Superior pentru sejurul dumneavoastră pe litoral! Echipa noastră este pregătită să vă ofere tot ce este nevoie pentru a avea un sejur deosebit. În vederea respectării planului de măsuri anti COVID am hotărât înlocuirea temporară a mapelor cu informații din camera dumneavoastră cu acest ghid online. Suntem convinși că veți aprecia toate măsurile pe care le luăm pentru siguranța dumneavoastră pe parcursul sejurului pe litoral. Pentru orice informație care nu este cuprinsă în ghidul nostru vă rugăm să contactați telefonic managementul resortului la numarul de telefon 0374 347 706
Va dorim o vacanță extraordinară!
Manager Hotel Mureș** Superior
Ora de check-in este 18:00. Ora check-out este 12:00. Dacă doriţi să prelungiţi ora aceasta vă rugăm să contactaţi Recepţia. Prelungirea se acorda în baza disponibilităţii și există costuri suplimentare.
Recepție
Recepția este deschisă non-stop.
Parcare
Hotelul Mureș** Superior dispune de parcare contra-cost, în limita locurilor disponibile. Tariful se achită la Recepție. Vă aducem la cunoștință că parcarea hotelului nu beneficiază de serviciu de pază. Prin urmare, vă rugăm să rețineți că hotelul nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele dispariții de bunuri sau pentru posibilele daune fizice care ar putea afecta autovehiculele parcate în acest spațiu.
Mic Dejun
Vă invităm la restaurantul hotelului Hora, partenerul nostru, unde puteți lua masa prin sistemul de bonuri valorice astfel:
Mic dejun – 40 lei/persoana
Pranz sau cina – 55 lei/persoana.
Lift
Hotelul Mureș** Superior dispune de lift.
Accesibilitate
Hotelul Mureș** Superior este accesibil persoanelor cu dizabilități și dispune de două camere adaptate special la nevoile acestora.
Pentru a suna la recepție, apelați numărul de telefon 0374 347 706
Televizorul din încăperea dumneavoastră poate fi operat de către o telecomandă Tv aferentă. Operațiunile de bază ale butoanelor acesteia pot fi după cum urmează:
Unitatea de Aer Condiționat din încăperea dumneavoastră poate fi operată de către o telecomandă aferentă. Operațiunile de bază ale butoanelor acesteia pot fi după cum urmează:
CONSTANȚA
2700 ANI DE ISTORIE TOMIS CONSTANTIANA KUSTENGE CONSTANŢA
Primele repere istorice despre oraşul Tomis, punct comercial dezvoltat de greci pe bazele unei aşezări băştinaşe getice, apar în secolul VI î.Hr. Colonizarea grecească a dus la o creştere a activităţii economice, fapt ce s-a concretizat prin acumularea de bogăţie în interiorul cetăţii, culminând cu o impresionantă dezvoltare urbanistică a oraşului.
Extinderea imperiului roman (sec. I-III d.Hr.) atinge şi zona de vest a bazinului Mării Negre, conducând la o ulterioară dezvoltare a cetăţii, care îşi schimbă numele în Constantiana, nume preluat de la cel surorii împăratului Constantin cel Mare. Oraşul se primeneşte sub amprenta culturii romane, elementele de construcţie şi arhitectură descoperite indicând o activitate importantă în această zonă a Imperiului Roman.
Oraşul decade în următoarea perioadă, continuând să fie însă menţionat în anumite hărţi maritime ale negustorilor genovezi sau veneţieni. Poziţia sa strategică pentru comerţul cu cereale îl readuce în atenţie la mijlocul secolului XIX. Fiind sub ocupaţie turcă, micul port Kustenge este legat de Cernavodă (oraş situat la 63 km depărtare, pe malul stâng al Dunării), prin intermediul primei căi ferate construite în Imperiul Otoman. Începând cu războiul de independenţă 1877-1878 şi reintegrarea regiunii în interiorul statului român, Constanţa intră pe un trend ascendent de dezvoltare. La începutul secolului XX se pun bazele unui oraş port modern prin începerea construcţiilor portuare şi a schimbării fizionomiei urbanistice. În timpul conflagraţiilor mondiale, oraşul a trecut prin momente de ocupaţie.
Astăzi Constanţa este al doilea oraş al ţării, după capitala Bucureşti, graţie importanţei sale economice datorate activităţilor şi facilităţilor legate de deschiderea la mare. Judeţul Constanţa se întinde pe o suprafaţă de 7071 km2 având în compunere 9 oraşe şi circa 150 de comune şi sate, cu o populaţie ce numără peste 700.000 de persoane. Principala activitate din judeţ este legată de turism. În cele 14 staţiuni de pe litoralul Mării Negre (Gura portiţei, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) se află aproximativ 40% din capacitatea turistică de cazare a României. Pe lângă servicii, la nivelul judeţului sunt dezvoltate şi alte ramuri precum agricultura, industria şi construcţiile. Temperatura medie anuală este de aproximativ 13 grade celsius, cu variaţii foarte mari de la vară la iarnă, înregistrându-se maxime în jurul a 35 grade şi minime care pot să ajungă la -25 grade celsius. Plajele orientate spre răsărit sunt acoperite cu nisip fin şi au o acoperire cu soare în medie de 10 ore/zi.
MANGALIA
Al doilea oraş ca mărime după Constanţa , aflat la doar 10 km de graniţa cu Bulgaria, are o istorie de peste 2000 de ani. Construit pe ruinele cetăţii Callatis, fostă colonie grecească din secolul VI î.Cr., Mangalia devine începând cu anul 1930 o importantă staţiune balneoclimaterică. Portul şi şantierul naval din localitate au adus o contribuție importantă la dezvoltarea oraşului.
Cele două baze de tratament din oraş utilizează terapii bazate pe apele minerale sulfuroase mezotermale (21-28 grade celsius), dar şi nămolul sulfuros. Portul turistic şi faleza au fost modernizate în ultimii ani, oferind condiţii excelente posesorilor de ambarcaţiuni de agrement.
Din centrul oraşului se coboară pe plaja cu nisip fin şi o lăţime de peste 100 m. În timpul sezonului au loc festivaluri de muzică uşoară sau populară care adună turişti de pe întreg litoralul. Cea mai veche moschee din România se află la Mangalia, „Esma han Sultan” ridicată în anul 1525, reprezentând, alături de seminarul musulman, locuri deosebit de importante pentru marea comunitate musulmană din oraş.
VENUS
Stațiunea Venus este localizată între stațiuniile Saturn și Cap Aurora, la o distanță de 3 Km de Mangalia, oraș sub a cărei administrare se află.
Cine vine aici dinspre Constanța o face pe șoseaua E87 din care în dreptul km 33,7 se desprinde drumul ce trece prin stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter și Aurora. Drumul direct către stațiunea Venus este cel care se abate din E87 în dreptul km 37. Cei din afara județului pot ajunge facil aici cu mașina sau cu trenul, în stația CFR Mangalia. De acolo se iau microbuze către stațiune.
Stațiunea Venus poartă numele roman al zeiței grecești Afrodita, zeița dragostei, frumuseții și fertilității. În vara anului 1969 când stațiunea a intrat în circuitul turistic, au fost inaugurate hoteluri purtând nume de fete: Veronica, Doina, Sanda, Iris, Zamfira, Florica, Corina… În anul 1973 au fost inaugurate băile mezotermale, ce folosesc calitățile terapeutice ale nămolului de turbă, provenind din zona stațiunii.
Stațiunea Venus cuprinde cea mai mare zonă verde dintre toate stațiunile de pe litoral. Plaja este fragmentată în dreptul stațiunii și spre nord în mai multe golfulete mărginite de diguri din stabilopozi.
Această stațiune beneficiază de un climat marin, bogat în aerosoli salini și apa mineralizată a Mării Negre. Este o stațiune căutată pentru liniștea și frumusețea ei, însă o preferă de asemenea și cei care au nevoie de tratament pe tipuri de afecțiuni reumatismale sau alte condiții medicale.
Păstraţi-vă calmul
DACĂ DUMNEAVOASTRĂ DESCOPERIȚI INCENDIUL
Sunaţi la recepţie şi daţi date despre locul unde s-a produs incendiul
DACĂ AUZIŢI SEMNALUL DE ALARMĂ DE INCENDIU
Urmaţi întocmai instrucţiunile date de personalul hotelului. Nu luaţi nici un fel de iniţiative pe cont propriu. Riscaţi să vă expuneţi unor pericole majore.
Îndreptaţi-vă spre destinaţiile indicate fără a lua obiecte personale. Acestea vă pot îngreuna evacuarea. Viaţa dumneavoastră este mult mai de preţ.
Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua un obiect personal considerat de dumneavoastră de valoare.
Fumatul este interzis.
Nu utilizaţi în cameră aparate electrocasnice (fier de călcat, fierbătoare, reşouri) sau alte aparate de gătit cu gaz etc.
Proceduri in caz de incendiu
Găsiţi calea de evacuare în momentul in care ajungeţi la hotel. Studiaţi micul plan de evacuare amplasat pe interiorul uşii de intrare în camera. Puneţi împreună cu cheia de la intrare, actele de identitate, documentele, banii, telefonul mobil, etc. , astfel încât sa le găsiţi uşor.
În caz de incendiu, veţi auzi o alarmă. Tratați fiecare alarmare ca pe una reală, chiar dacă sursa ei vă este necunoscută.
Nu primează grija lucrurilor personale. Nu este timp. Lăsati-le în cameră. Dacă aveţi cardul de acces, actele de identitate, banii și eventual telefonul mobil, este suficient.
Pipăiţi ușa cu dosul palmei. Nu deschideţi ușa înainte. Dacă ușa sau mânerul sunt fierbinţi, cel mai probabil focul este în imediata apropiere. Rămâneți în cameră dacă focul este pe coridor blocând ieşirile, sau dacă coridorul este inundat cu fum. Confecţionaţi o mască dintr-un prosop umed și legați-o peste nas și gură. Inhalarea fumului este nocivă. Îndreptați-vă către cea mai apropiată ieşire dacă coridorul vi se pare sigur, închideţi ușa după dumneavoastră. Acest lucru nu va permite intrarea fumului în camera, în caz că veţi fi nevoiţi să vă întoarceți.
Dacă sunteți surprinși de incendiu, nu intrați în panică! Amintiți-vă să vă aruncați la podea și să vă rostogoliți pentru a stinge flăcările.